Детски риболовен турнир ще помогне за пролетното зарибяване на р. Янтра край Велико Търново

Мисия

13-04-2018, 14:17

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Евродепутатът Ева Майдел подкрепя инициативата

Евродепутатът Ева Майдел подкрепи детския риболовен турнир „Хвани и пусни“, който ще се проведе във Велико Търново на 28 април. Инициативата е на общинския съветник Деян Хаджийски и управителя на риболовен магазин „Щука“ Димчо Христов и се осъществява с подкрепата на Община Велико Търново.

Детският турнир ще се проведе на езеро Света гора край старата столица, а уловените от водоема шаранчета ще бъдат пуснати в река Янтра с цел зарибяване. Затова едно от условията за участие в инициативата е младите състезатели да имат живарници с мека мрежа и малки дупки, за да не се нараняват рибките. Всеки участник трябва да носи също и въдица, оборудвана с плувка, както и подготвена захранка и стръв.

Инициативата е за деца на възраст от 7 до 12 години. Задължително условие е подрастващите да бъдат с придружител, който да остане с тях през цялото време на събитието.

Награди ще получат, както заелите първо, второ и трето място, така и участникът с най-голяма уловена риба. 

Предварителното записване за участие започва на 16 април и ще продължи до 23 април включително. Записванията могат да се направят в Европейски информационен офис на евродепутат Ева Майдел на бул. „България“ №1, както и в Риболовен магазин „Щука“ на бул. „България“ №68А.

На 28 април инициативата „Хвани и пусни“ е с начален час 9.30 ч., когато при езеро Света гора започва регистрацията на участниците. В 13.30 ч. започва зарибяването на р. Янтра с уловените по време на турнира шарани.  



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов