Ученици от Свищов станаха лесовъди за един ден, участваха в конкурс „Аз и гората“

Третокласниците от СУ „Цветан Радославов“ в Свищов се включиха в инициативата „Лесовъд за един ден“, която Държавното горско стопанство организира под мотото „Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа“. Това съобщава на официалния си сайт Северноцентралното държавно предприятие, чието териториално поделение е свищовското ДГС.

Празникът „Лесовъд за един ден“ е насочен към подрастващите и е посветен на традиционната национална Седмица на гората, която тази година отбелязваме за 94-ти път.

 С много веселие и игри, децата от Свищов се запознаха с интересни детайли от работата на лесовъдите и техните всекидневни грижи за гората и нейните обитатели. Интересът на учениците бе грабнат от практическите занятия, като разпознаване на диви животни, за които научиха и любопитни факти от горските служители. С удоволствие малките участници се включиха в състезанията и игрите от горската педагогика. Служителите на ДГС – Свищов показаха на децата инструментите, с които работяг в горското стопанство, както и горски карти.

След интересните занимания, всеки клас посади свое дръвче в двора на училището.

По-големите ученици от СУ „Цветан Радославов“ пък представиха свои творби в рамките на обявения по-рано конкурс за есе на тема „Аз и гората“. Десет деца от седми и осми клас се включиха със своите произведения в конкурса. Всички участници получиха награди, като трите най-добри есета, ДГС - Свищов награди с подаръчни ваучери за ученически пособия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов