Габрово готви Международен фест за градски изкуства и щастие

Велико Търново Лайф

14-04-2018, 07:26

Снимка:

община Габрово

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Проектът е финансиран с 13 500 лв. по Програма Култура

Проектът „Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest” на Сдружение „Обществен комитет „Васил Левски“ – Габрово спечели съфинансиране по Програма Култура в размер на 13 500 лева

Партньори на Сдружението са Театър на огъня и сенките “Fireter”, „Цирк Де Ла Люлин“, Театрална компания „Соулмейд“, „Куик Хендс Проджект“, „Firebirds Productions“ и Габрово Daily. Всички те обединяват усилия, за да изпълнят целта на проекта, която е превръщането на Габрово в карнавална и фестивална дестинация с международна значимост – разпознаваем у нас и в чужбина център за улично изкуство и култура. Сред амбициите на организаторите са надграждане и обогатяване на над 100-годишната карнавална традиция на Габрово чрез съвременни улични изкуства; активизиране на участието на местната общност и засилване на туристическия потенциал на Габрово в потреблението на култура и изкуства; както и популяризиране в Габрово на съвременните световни тенденции за изкуства в градска среда.

„Международен фестивал за градски изкуства и щастие 6Fest Габрово 2018“ е проект за второ издание на успешния фестивал за изкуства в градска среда 6Fest. Български и чуждестранни артисти ще представят спектакли като уличен театър, съвременен цирк, светлинен карнавален парад, марионетно шоу, илюзионно изкуство. Фестивалът ще се реализира в рамките на три дни - 18, 19 и 20 май по време на Международния фестивал на хумора Габрово 2018 и ще покаже културната и артистична жизненост на Габрово, като творчески град на ЮНЕСКО.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов