Обявиха национален екоконкурс за фото и видео

Велико Търново Лайф

15-04-2018, 13:09

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Национален фото и видео конкурс стартира „Еко Партнърс България“ АД. Фирмата има договор с Община Горна Оряховица за разделно събиране на отпадъци от опаковки. Поводът за инициативата е Световният ден на околната среда – 5 юни. Конкурсът е на тема "Как допринасям за опазване на околната среда".

„Може би сте най-загрижени за качеството на въздуха, а може би за чистотата на реките и моретата, тормози ви как живеят организмите в замърсени почви или ви е омръзнало да виждате разпилени отпадъци навсякъде? От състоянието на околната среда зависят нашите здраве и живот, тя е мястото, което обитаваме. Покажете ни със снимка или видео как допринасяте за нейното опазване. А ние ще оценим вашата отдаденост и загриженост, като наградим най-интересните, оригиналните, най-красивите фотографии и видеа“, казват организаторите.

Авторите на 12 печеливши снимки и на 3 видеа ще получат парични награди по 100 лв., както и материални подаръци от Еко Партнърс. Снимките ще бъдат включени в календара на организацията за 2019 г. Още 10 автора на снимки и видеа, утешителни награди от фирмата.

В конкурса могат да участват фотографи без значение от възрастта. Снимките трябва да бъдат заснети с резолюция 3602 x 5398 пиксела или най-близката. „Задайте матрицата на фотоапарата си на съотношение 2:3. Хубави снимки и видеа стават, когато има достатъчно светлина. Ще е най-добре те да бъдат заснети навън през деня“, казват още организаторите.

Снимките трябва да са във формат JPEG, видеата с продължителност до 1 минута.

Към всяка снимка/видео трябва да бъде написано заглавие;

кратко описание на сцената и мотивацията на фотографа да прави точно това, което прави и мястото, на което се намира. Трябва да бъдат написани също име, телефон за връзка с автора, населено място.

Снимките и видеата могат да бъдат изпращани до 1-ви юни 2018 г. на имейл: office@ecopartners.bg

Победителите ще бъдат обявени на 5 юни на сайта и фейсбук страницата на „Еко Партнърс България“, а организаторите ще се свържат с тях.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов