Обработват срещу кърлежи всички търновски паркове

Велико Търново Лайф

15-04-2018, 16:36

Снимка:

архив, Община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Третирането започва в понеделник

Всички паркове във Велико Търново ще бъдат обработени срещу бълхи и кърлежи. Дейността започва от утре, 16 април и ще продължи две седмици. Това съобщиха от кметството и уточниха, че третирането ще обхване също зелените зони и в детските градини и яслите, край детските площадки в междублоковите пространства. До края на тази седмица приключва косенето на тревните площи.

Пръскането ще бъде последователно в парковете „Дружба”, „Марно поле”, „Картала”, „Бузлуджа”, „Колю Фичето”, „Никола Габровски“, „Акация“ /с боровата гора/, „Майка България“. „Света гора“ и „Руски”, местността Ксилифор и „Лакото“ край Арбанаси. Около всяка локация ще бъдат поставени необходимите стикери за използваните препарати и за 24-часовия карантинен период.

Паралелно ще бъдат третирани всички тревни площи в дворовете на детските градини и яслите във Велико Търново, 44 детски площадки в междублоковите пространства и кварталите на Старата столица, зелените зони край детските градини и социалните центрове в населените места от общината.

Графикът подлежи на промени в зависимост от метеорологичните условия. Необходимо е времето да е тихо и сухо, а тревните площи – предварително окосени.

На финал е и пролетното измиване на улиците във Велико Търново. Обхванати бяха основните пътни артерии както във всички квартали, така и в централната градска част.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов