Ученици решаваха загадки как да … избягат от училище

Животът

17-04-2018, 08:37

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Иновативното събитие бе идея на преподавателката по английски език Виктория Заевска

Образователна интерактивна игра събра учениците от ОУ „Димитър Благоев“ в сградата на училището с една необичайна цел – за да избягат от него. Децата от 5-ти до 7-ми клас имаха задача да успеят да се измъкнат от заключени стаи с помощта на загадки на английски. Иновативното събитие е инициатива на преподавателката по английски език Виктория Заевска. Помощник в експеримента беше Галина Николова, също преподавател с иновативно мислене и професия – призвание. 
Виктория Заевска е една от младите педагози, които са избрали да останат в България и са приели работата си като призвание. Започва да преподава още преди да e завършила образованието си и вече 13 години е отдадена на личната си кауза да сподели уменията и знанията си с хора от всякаква възраст. Сега е докторант и преподавател във ВТУ, но освен със студенти тя се занимава и с деца и с възрастни в училище „Европа“. 
Учила е в Англия, посещавала е и редица семинари в други държави. Казва, че е огромна радост, едновременно и предизвикателство, да пренася у нас новите методи на обучение. Инициативата „Избягай от училище“, която организира е именно това, новаторски и интерактивен начин, по който децата да погледнат на науката от друг ъгъл. 
„Това са специални игри от типа „Еscape room”, които са познати на голяма част от младото поколение, а и не само. Влизаш в една страшна стая, заключен и трябва да избягаш по най-бързия начин от нея. Решават се трудни загадки, следват се улики. Децата четоха инструкциите на английски, бяха разделени на отбори и бяха закопчани един за друг с белезници. Взимаха решения заедно, а работата в екип е нещо, което всяко дете трябва да научи.“ разказва Виктория. 
Играта е била с тема „Хари Потър“, дори е имало музикално оформление, което да доближи обстановката още повече до легендарната история за младия магьосник. 
Децата от ОУ „Димитър Благоев“ получиха сертификати за участието си и най-вече видяха различната страна на науката, каза още Виктория Заевска.

На 27-ми април ще се проведе и втората част от инициативата, когато учениците от Природо-математическата гимназия ще трябва да успеят да избягат от нея като използват знанията си по английски език.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)