Феновете на Етър с поредна благотворителна акция – помагат на Пламен да проходи

Спорт

17-04-2018, 10:44

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Дарения ще се събират на предстоящия двубой на виолетовите със „Септември”

Поредната си благотворителна акция предприемат феновете на „Етър”, които отново ще извадят урните на предстоящия в четвъртък мач срещу „Септември”, за да помогнат на нуждаещ се човек.

„Приятели, днес ще ви разкажем една тъжна история, история с която искаме да се обърнем за помощ към всички вас. Ние от „Ултра Фронт Боляри” винаги сме поставяли подкрепата на отбора по време на мач и човечността извън стадиона под общ знаменател. Организирали сме ред успешни кампании за събиране на средства, като поставяхме кутии на входовете на стадиона. Този четвъртък отново ще извадим урните! Помогнахме на много хора нуждаещи се от помощ и ще помагаме винаги, защото преди всичко сме ХОРА. Насочвам вниманието ви към тъжната история на Петър, която можем да променим само ако сме заедно. Когато всеки даде по нещо малко, ще постигнем нещо голямо! Важно е да продължим да даваме пример на обществото, който да ни разграничи от общата маса, към коsто ни категоризират”, съобщи един от лидерите на агитката Пламен Геров.

 

Акцията бе инициирана от Александра Димова от „Евроком Царевец”, към която феновете ще се присъединят с готовност.

„Петър Иванов от В. Търново е затворник на собственото си тяло вече 11 години. Остава инвалид на 30-годишна възраст след тежка катастрофа край Шереметя и до днес не използва и не чувства краката си. От съвсем скоро обаче той има нова надежда да проходи отново. Петър живее сам. Брат му е загинал в катастрофа. Майка му, която се е грижела за него, също е починала. Има баща, който обаче през повечето време на годината е в Испания. Домашната помощничка на Петър го посещава всеки ден за 3 часа, през цялото друго време той е сам и е прикован за леглото си. До преди месец мечтаеше за екзоскелет, помощна машина, която да го крепи и да движи краката му вместо него, от съвсем скоро обаче нова надежда връща усмивката му. След първия репортаж, който излъчихме за Петър, той успя да се свърже с медицинска организация, която разгледа документацията му и изготви оферта за неговото лечение.

Цялата сума необходима на Петър да проходи отново е 80 000 лева. В дарителската му сметка вече има събрани повече от 10 000 лева само за няколко месеца от първото излъчване на историята му. Социалният работник, който работи с Петър – Марианка Бузева, е поставила няколко кутии за дарения в хранителни магазини в града. Организацията на събиране на такава сума обаче е трудна задача. Всеки, който може да съдейства за благотворителните събития би бил изключително полезен, за да се сбъдне мечтата на Петър.

 

Желаещите да дарят могат да го направят на сметката му или да се свържат с екипа на Телевизия „Евроком Царевец“, или пък да дарят средства в урните, които ще намерят на стадион „Ивайло”. Те ще бъдат разположени на стадиона преди и по време на мача „Етър” – „Септември” в четвъртък от 17:15 ч.

 

Петър Господинов Иванов
IBAN: BG81 UNCR 7000 1523 0146 24
BIC CODE : UNCRBGSF

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов