Съдят мъж, точил банковата карта на пенсионер

Крими

17-04-2018, 14:42

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу 41-годишен теглил неправомерно пари от чужда дебитна карта.

Обвинението срещу Тихомир В. е за това, че на 02.08.2017 г., за времето от 13:09:47 часа до 13:10:52 часа, в гр. В. Търново, пл. „Велчова завера“, изтеглил общо 400 лв. от банкомат от чужда дебитна карта.

Обвиняемият познавал пострадалият, тъй като често ходил в дома му да извършва дребни ремонти по къщата и автомобила му.  Пострадалият не знаел как да ползва дебитната си карта, за това помолил обвиняемият да му обясни. Тихомир В. написал на лист хартия подробно, последователността на действията, които следва да се извършат, за да се изтеглят пари в брой чрез картата и ги предал на пенсионирания мъж. На листът написал и ПИН кода на картата. За да му покаже и нагледно как се работи с картата, обвиняемият на два пъти ходил заедно с него до АТМ, за да изтегли пари с негова помощ. През лятото на 2017 г. обвиняемият бил финансово затруднен. Докато бил на гости на пострадалия, решил да вземе банковата карта на пострадалия, за да изтегли пари, които му били нужни.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов