„Пипи Дългото чорапче” е новото заглавие в афиша на МДТ

Велико Търново Лайф

18-04-2018, 10:11

Снимка:

Даниел Йорданов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Премиерата е на 23 април от 18 часа в камерна зала

Пипи - любимата героиня на всички деца, започва нов живот на сцената на Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов” във Велико Търново. „Пипи Дългото чорапче” е новото заглавие в афиша на храма на Мелпомена, а премиерата е на 23 април от 18 часа в камерна зала.

„Романът на Астрид Линдгрен е едно от най-обичаните произведения за деца, писани някога. Точно с него авторката става много популярна”, обяснява режисьорът Стефан Методиев, който е работил и по сценографията на спектакъла. Негова е и адаптацията на текста по романа на шведската авторка. „Избрахме това заглавие, защото Пипи е любима на всички деца заради нейната неподправеност и свободомислие. Тя е първият литературен образ на свободното дете”, признава Стефан Методиев.

В шарения детски свят на въображението ще се пренесе публиката по време на представлението. „Действието се развива в къщата на Пипи - Вила Вилекула, която е място за приключения и забавни игри. Обградена е с гора от огромни близалки”, издава част от сценичните решения постановчикът. По думите му постановката е насочена към всички деца – от най-малките до порасналите, за които детството е още живо.

В образа на щурата Пипи в спектакъла се превъплъщава актрисата Силвия Шекилова. Като нейните приятели Томи и Аника на сцената й партнират Георги Тодоров и Дария Йорданова. Дончо Дончев играе Блум, а Алфидин Раифов ще видим като Карлсон Гръмотевицата. Музика в спектакъла е на Михаил Шишков. Като асистент режисьор над постановката е работила Силвия Шекилова.

Билети за премиерата на „Пипи Дългото чорапче” на 23 април от 18 часа се продават на касата на МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов