Ученици от 23 области в България взеха участие в изложбата „Заедно”

Велико Търново Лайф

19-04-2018, 08:00

Снимка:

община Лясковец

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Откриват я утре в Музея на гурбетчийството в Лясковец

Националната изложба на ученическото творчество под надслов „Заедно”  откриват от 13 часа на 20 април, петък, в Музея на гурбетчийското градинарство в Лясковец. 1078 ученици  от 107 училища в 23 области в България са взели участие в експозицията, съобщи за Общинското радио заместник-директорът на Начално училище „Цани Гинчев”-Лясковец Иван Пейчев. Различни ситуации от училищния живот са изобразили авторите. Най-многобройни са участниците от област Варна, следвани от Велико Търново и София-град. „Радвам се, че тази година има такъв интерес, тази година отворихме изложбата тя да бъде не само за деца със специални образователни потребности, а за всички деца. С помощта на спонсори успяхме да осигурим награди за всички”, информира Пейчев.

Различни ситуации по време на учебните часове и междучасията са изобразили в изложбата творците. „В междучасията се вижда най-чисто какво чувстват децата, че те свободно играят заедно, без да се осъждат едно друго и да се изолират. Изолацията за съжаление идва от нас, възрастните. Децата придадоха ново значение на думата „заедно”, как всички са ръка за ръка и могат заедно да успяват. Когато обърнем поглед към децата и им дадем възможност да се изразят, определено има какво да научим от тях”, подчерта Иван Пейчев.

Изложбата ще остане отворена за посетители до 10 май. Тя се организира от НУ „Цани Гинчев”-Лясковец, Община Лясковец и Регионално управление на образованието-Велико Търново. След откриването в петък ще се проведат две обучения с представители на Великотърновския университет „Св. св. Кирил и Методий” и Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващо образование – Плевен. Те ще обсъждат темата за общата и допълнителна подкрепа за личностно развитие в начален етап и моделите за ко-обучението. Сред участниците ще бъде проф. Анелия Гърбачева, преподавател по специална педагогика във ВТУ.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов