150 търновски деца събраха с концерт над 1 000 лв. за лечението на малкия Преслав

Мисия

19-04-2018, 08:17

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Момченцето страда от детска церебрална парализа

150 великотърновски деца участваха в благотворителния концерт ”Един празник за Преслав”, който се проведе в Музикално-драматичен театър „Константин Кисимов”. С любезното съдействие на Община Велико Търново, театъра и Центъра за личностно развитие в благотворителната кауза се включиха ДГ „Пролет”, Танцово студио„Динамик”; ДЮФА ”Българче”; Музикална школа „ЕЛИТА”; Вокална група „Музикална Дъга”; СК „ЕТЪР ЕЛИТ”; Ралица Чокойска с балетен педагог Даниела Райчева; Клуб по спортна акробатика „Джим Денс”; Иван Динев – Устата  и Магичното шоу Силван.

Събраните средства за малкия Преслав от концерта са 1005 лв. Майката на Преслав Тодоров, Цветелина Тодорова с треперещ глас изрази своята искрена благодарност на гостите, участниците и организаторката Валентина Караиванова.

Момченцето, което още не е навършило 3 годинки, страда от детска церебрална парализа и се нуждае от скъпоструваща рехабилитация в Полша. Детето е родено преждевременно в началото на седмия месец с тегло едва 1400 грама. Освен парализата, Преслав има и астма. Проведени са му няколко процедури в Центъра за рехабилитация „Мечти“, намиращ се в малко село, близо до полския град Голдап. Той е специализиран в работата си с деца с церебрална парализа, използвайки съвременни терапии и апаратура. В него се лекуват десетки български деца, а освен ежедневната рехабилитация, са включени още езда, водолечение, музикотерапия. Последният курс на лечение на Преслав струваше 2650 евро.

Всеки, който иска, може да помогне на детето чрез дарение на разкритата дарителска сметка във FiBank :

IBAN:BG90FINV91501316820648 – в лева.

Титуляр: Преслав Георгиев Тодоров

Paypal: preslav0212@abv. bg

 

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов