Над 200 творби показват в изложба учениците от СУ „Георги Измирлиев“

Мисия

19-04-2018, 11:46

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Повод за проявата е празникът на училището

Над 200 творби подредиха в Художествена галерия „Недялко Каранешев“ учениците от СУ „Георги Измирлиев“ в Горна Оряховица. Изложбата е в рамките на Измирлиевите дни, по повод патронния празник на училището - 21 април. Творбите, изработени в различни техники, са обединени под мотото „Моето училище празнува“. Децата са работили под ръководството на своите учители Димо Иванов, Николай Величков, Любимка Владова, Кремена Янкова и Румяна Димитрова. Изложбата бе открита от директора на училището Криси Аврамова. Тя сподели, че всички прояви в рамките на Измирлиевите дни, които започнаха още през месец март, са своеобразна подготовка за 160-годишнина, която училището ще отбележи през следващата година. Ученици и учители бяха поздравени и от заместник-кмета Йорданка Кушева, която заяви, че СУ „Георги Измирлиев“ е едно уникално по себе си училище, не само в областта, но и в страната. Тя връчи поздравителен адрес от името на кмета на Общината инж. Добромир Добрев на директора Криси Аврамова.

Преди откриването на изложбата, присъстващите в Галерията бяха поздравени със стихове и песни, изпълнени също от възпитаници на СУ „Георги Измирлиев“.

Измирлиевите дни в горнооряховската гимназия ще продължат до края на месец април. Предстоят още изложби, пленери, литературни четения, спортни състезания, празници на чуждите езици и др. Тържественото честване на патронния празник на училището ще бъде на 20 април. Измирлиевите дни ще завършат с ден на отворените врати в училищния музей и училищната етнографска сбирка.

Днес Община Горна Оряховица ще бъде домакин на културно-образователен форум на темата е „140 години свободна България“, на който ученици от СУ „Георги Измирлиев“ ще представят възстановка на „Радини вълнения“ по Иван Вазов.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов