Проведоха се информационни кампании за Председателството ни на Съвета на Европа

Мисия

19-04-2018, 14:37

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В рамките на два дни, в Лясковец и в три от лясковските села Драгижево, Джулюница и Козаревец бяха проведени първите изнесени информационни кампании по проект, свързан с Председателството на Съвета на Европа. Кампаниите се провеждат в рамките на проект „Моят отпечатък в Българското председателство“. Информационните кампании са част от първото тематично ядро на проекта, имащо за цел повишаване информираността на гражданите от Община Лясковец за Българското председателство и възможностите, които предоставя.  

Екипът по проекта посети пенсионерите от драгижевския клуб „Вяра” и представи информация за същността на ротационното председателство на Съвета на Европейския съюз, основните приоритетни оси на Българското председателство, както и предстоящите събития от програмата. Предоставени бяха информационни материали за Европейския съюз, свързани с възможностите пред страните-членки. Следващата спирка на екипа бе Детска градина „Вълшебство”, в която децата научиха повече за държавите-членки, забавляваха се с илюстровани интересни карти и получиха подарък - книжки с приказки.  

Информационна кампания бе проведена и в Джулюница, където учениците от ОУ „П. Р. Славейков” научиха повече за функциите на Съвета на Европейския съюз, възможностите, които Председателството носи за България, както и същността на ротационното председателство. Учениците получиха информационни материали за Европейския съюз, възможностите, които предоставя на младежите да пътуват и учат, както и карти на Европа за всеки клас, който участва в кампанията.  

Кампания бе проведена и в Козаревец, където участие взеха деца, младежи и родители.  

Информационна кампания за Българското председателство на Съвета на Европейския съюз бе проведена и в СУ „Максим Райкович”, гр. Лясковец. Учениците бяха запознати със същността и принципите на ротационното председателство, с функциите на Съвета на Европейския съюз, със значимостта на Председателството за България, както и с основните приоритети и задачи пред страната ни в рамките на шест месеца. Специален акцент бе поставен върху приоритетите в сектор „Младеж”, както и върху текущите събития, свързани с младежта. Един от основните приоритети за Българското председателство са именно младите хора в ЕС и техните проблеми. Представени бяха и някои по-значими събития от програмата, към които младежите биха имали интерес. Разпространени бяха информационни материали, отговарящи на основните въпроси на младите хора за ЕС и възможностите, които предоставя за развитие, пътуване, работа и образование.  

Проект „Моят отпечатък в Българското председателство” се реализира от Община Лясковец, в партньорство със СУ „Максим Райкович” и НЧ „Земеделец – 1899”, с. Козаревец.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов