Над 470 участници от страната ще се включат в І Национален конкурс „Танцова въртележка“

Мисия

20-04-2018, 13:17

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Организатор е читалище „Напредък – 1869“ в Горна Оряховица

Над 470 участници от танцови школи в цялата страна пристигат в Горна Оряховица на 28 и 29 април за първото издание на Националния танцов конкурс „Танцова въртележка“, който се организира от НЧ „Напредък – 1869“. Участие ще вземат танцьори от Велико Търново, Лясковец, Търговище, Варна, Бургас, Габрово, Белослав, Свиленград, Свищов, Шумен, Пловдив и Горна Оряховица. Инициатор на конкурса е художественият ръководител на балет „Калина” – Калинка Генова, която вече 20 години обучава деца в танцово изкуство.

Участниците от 16 състава от страната на възраст от 5 до 18 години ще изпълнят общо 70 танца в два жанра - съвременни и характерни танци. Те ще се състезават в четири възрастови групи.

Изпълненията им ще бъдат оценявани от жури с председател д-р Бонка Матова и членове доц. д-р Желка Табакова и Марин Удварев. Критериите за оценка са хореография и композиция, техника и майсторство на изпълнение, артистичност и оригиналност, сюжет и костюм и реквизит.

Всички танцьори ще получат грамота за участие. Победителите ще получат дипломи и купи за първо, второ и трето място, ще бъдат връчени и специални награди.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов