Свищовската академия участва в Панорама на образованието – Козлодуй '18

Мисия

20-04-2018, 13:39

Снимка:

Стопанска академия

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Целта на събитието е да подпомогне зрелостниците

За втора поредна година Община Козлодуй бе организатор на 2-дневен форум - Панорама на образованието, професионалното ориентиране и реализиране. Целта на събитието е да подпомогне всички заинтересовани ученици, зрелостници, както и техните родители в избора на училище, в което да продължат средното си и висше образование. Инициативата на Общината се осъществи с подкрепата и съдействието от страна на Регионално управление на образоването – Враца, Център за кариерно ориентиране – Враца и младежи от ОДМП, гр. Козлодуй.
Панорамата беше насочена към учениците от 6 и 7, и от 11 и 12 клас. В двата дни на събитието активно участие вземаха средни училища, професионални гимназии, филиали на университети, университети, Интеграл – Образователни програми, учители от „Заедно в час” и представители на работодателите.

Стопанска академия „Д. А. Ценов“ – Свищов, която беше представена от зам.-ректора по „Студентска политика и институционални комуникации“ – доц. д-р Николай Нинов и координатора по „Образователен маркетинг“ – гл. ас. д-р Юлиян Господинов, се включиха активно в събитието. Щандът на Свищовското висше училище беше един от най-посещаваните, а сред посетителите му бяха - бивши, настоящи и бъдещи възпитаници – заедно със своите родители. Младите козлодуйски средношколци и бъдещи зрелостници се интересуваха най-вече от специалностите, цената на обучението, условията за кандидатстване, финансовите стимули, битовите удобства, възможностите за кариерно-консултиране и реализация на възпитаниците на Свищовската Алма Матер, и не на последно място от социалният живот в крайдунавския град. По време на мероприятието доброволци от Младежки парламент-община Козлодуй анкетираха участниците, с цел да се обобщи смисълът от подобно мероприятие, както и да бъдат дадени препоръки за следващите издания. Младежите от парламента насочваха посетителите към шатрите с учебни заведения и работодатели.
Целта на Панорамата беше да мотивира повече млади хора за успешна професионална бъдеща реализация чрез избор на подходящо учебно заведение.
 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)