Обявиха конкурси за 22 – ма училищни директори в областта

Мисия

22-04-2018, 11:35

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кандидатите за поста ще трябва да се явят на конкурс, който преминава на три етапа

Конкурси за 22-ма училищни директори обяви Регионалното управление на образованието във Велико Търново.

Шест са училищата в община Велико Търново, които в момента се управляват от временно изпълняващи длъжността директор – ОУ „Христо Ботев“, Природо-математическа гимназия „Васил Друмев“, Профилираната хуманитарна гимназия „Св. Св. Кирил и Методий“, ОУ „Д-р Петър Берон“ в Дебелец, ОУ „Христо Ботев“ в Ресен и ОУ „Васил Левски“ в Леденик.

В община Горна Оряховица конкурси има за девет училища. Директори трябват за трите основни училища в града – „Иван Вазов“, „Св. Паисий Хилендарски“ и „Св. св. Кирил и Методий“. Вакантни са вече местата и в двете средни училища – „Вичо Грънчаров“ и „Георги Измирлиев“, както и в Професионалната гимназия по електротехника и електроника „М. В. Ломоносов“. Основните училища в Долна Оряховица, Писарево и Върбица също трябва да си намерят нови директори.

Конкурс за директорския пост е обявен за СУ „Максим Райкович“ в Лясковец, за СУ „Цанко Церковски“ в Полски Тръмбеш, за ОУ „Филип Сакелариевич“ в Свищов и за СУ „Св. Климент Охридски“ в с. Камен, община Стражица.

За три павликенски училища също има пуснати конкурси и това са двете основни училища в града – „Св. Климент Охридски“ и „Бачо Киро“, както и за Професионалната гимназия по аграрни технологии „Цанко Церковски“ в Павликени.

Кандидатите за поста ще трябва да се явят на конкурс, който преминава на три етапа. Първият е по документи, след това има изпит – тест за определяне нивото на общите компетентности и основните познания, необходими за заемане на длъжността, и интервю.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов