289 студенти и докторанти се бориха за място в Студентския съвет на ВТУ

Животът

22-04-2018, 13:22

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

За първи път вотът е бил наблюдаван и от Националното представителство на студентските съвети

Безпрецедентен брой кандидати участваха в изборите за членове на Студентския съвет във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”. 289 докторанти и студенти се бориха за място. Правото си на глас упражниха 675 души от общо 10 372-ма, съобщи настоящият председател на организацията Иван Маринов. По негови думи изборите са били честни и демократични. За първи път процесът на вота е бил наблюдаван и от Националното представителство на студентските съвети. Жалби не са постъпвали, а рекордът от престой в тъмната стаичка е бил от 30 минути.

Избраните 62-ма членове ще попълнят квотата на студентите и докторантите в Общото събрание на университета. Предстои в началото на месец май те да проведат Общо събрание, на което ще бъдат излъчени ръководство и органи на самоуправление.

Съгласно Закона за висшето образование и правилниците избраните попълват квотата на докторантите и студентите в Общото събрание на университета. Членове на Съвета влизат и в съставите на комисиите по стипендии и настаняване в общежитията, уточни председателят на студентската избирателна комисия Петър Петров.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов