Стотици се включиха в кампанията "Книги за смет" в старата столица

Мисия

23-04-2018, 06:09

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Стотици търновци са предали почти два тона пластмасови отпадъци в рамките на кампанията „Книги за смет“, която за пореден път се проведе в старата столица по повод Международния ден на Земята. Цели семейства чакаха с часове, а опашките се виеха и извън сградата, за да се включат в инициативата, сборен пункт за която бе търновският мол.

Повече от 1500 книги са били раздадени на участниците в акцията, като сред заглавията са „Приключенията на барон Мюнхаузен“, „Палечка“, „Великият Гетсби“ и др.

Хората предаваха в пункта предимно пластмасови бутилки за еднократна употреба от бира, безалкохолно, минерална вода и почистващи препарати, както и опаковки от яйца, подправки и др.

Началото на кампанията „Книги за смет“ бе дадено през 2013 година в София. Година по-късно в нея се включиха Пловдив, Бургас, Варна и София, а от 2015-та насам, В. Търново също е част от инициативата. Всяка година към нея се присъединяват нови градове и общини. Във вчерашния ден събитието се състоя едновременно в 5 града – София, Пловдив, Бургас, В. Търново и Стара Загора.

В старата столица кампанията се провежда с подкрепата на Община Велико Търново.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов