Строят безплатен паркинг за 300 000 лв. в старата част на Търново

Мисия

23-04-2018, 13:27

Снимка:

община Велико Търново

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Капацитетът му ще е за над 70 автомобила и 10 автобуса

Първата копка на новия безплатен паркинг на ул. „Крайбрежна“ направиха днес зам.-кметът на Велико Търново проф. Георги Камарашев, съвместно с представители на фирмата-изпълнител. Строежът се реализира в рамките на проекта „Съхранена автентична градска среда на Велико Търново”, финансира по оперативна програма Региони в растеж. Над 300 000 лв. са предвидени за изграждането на новото безплатно съоръжение, което ще се намира на мястото на бившия наказателен парк под крепостта Царевец. С него, значително ще бъде облекчено движението в старата градска част и автобусите, които сега спират пред самата крепост, вече ще ползват новия по-удобен паркинг, подчерта по време на церемонията проф. Камарашев. Капацитетът му ще е за над 70 автомобила и десетина автобуса, паркингът ще е значително по-модерен от досегашния, с автоматизиран вход и охрана, уточниха строителните експерти.

„Това е един дългоочакван момент, с който ще бъде решен един от наболелите въпроси във Велико Търново, а именно – въпросът с паркирането, най-вече паркирането на автомобили и автобуси на гости на града. Надявам се – в близките два-три месеца паркингът да бъде въведен в експлоатация, така че гостите в разгара на туристическия сезон да могат да го ползват. Изказвам увереност, че фирмата-изпълнител ще изпълни качествено проекта в срок, тъй като многократно сме работили с тях, имаме добра комуникация и впечатление от работата им. Надявам се и следващите проекти, които ще бъдат реализирани в общината в рамките на този проектен период също да допринесат нашият град да добие съвсем нов облик”, каза на тържеството зам.-кметът.

Молебен за здраве и успех отслужи негово високоблагоговейнство свещеноиконом Славчо Иванов. Освен проф. Камарашев, на официалната церемония присъстваха Мариела Цонева – директор на Дирекция „Проекти и програми”  в общината, инж. Иван Иванов – експерт инвеститорски контрол и главен експерт в отдел „Техническа инфраструктура” към Дирекция „Строителство и устройство на територията, представители на фирмите-изпълнители „Пътни строежи” – ВТ – Румен Игнатов и Филип Маринов, представители на строителния надзор, членове на екипа за управление на проекта, служители на общинската администрация, граждани и журналисти.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов