Нови осветителни тела поставиха в Дебелец

Мисия

23-04-2018, 14:13

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От следващата седмица започва поредната подмяна на съдовете за смет

Осем нови осветителни тела поставиха в Дебелец. Три от лампите осветяват най-невралгичните точки по ул. „Ал. Стамболийски“ , свързваща градчето с общинския център, информираха от Кметството. С цел ограничаване на трафика, който идва при затваряне на главния път Русе - В. Търново – Стара Загора, са монтирани забранителни знаци за тежки камиони над 12 тона. По този начин ще бъдат намалени последиците върху настилката на пътя, ще се засили вниманието на водачите с цел опазване живота и здравето на преминаващите хора.
Две от останалите осветителни тела са поставени на кръстовищата на улиците „Петър Мазнев“ с „Христо Ботев“ и „Работническа“с „Еньовец“. Други две лампи осветяват района до детската градина и крайната точка на ул. „Белица“. Средствата за тази дейност са в размер на близо 2 000 лева, заложени и одобрени в бюджета на Кметството.
От следващата седмица в Дебелец започва поредната подмяна на съдовете за смет. Предстои да бъдат раздадени 50 индивидуални кофи. Контейнери ще получат записаните граждани през първото полугодие на 2017 година.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов