Бъдещите юристи на ВТУ грабнаха приза за „Най-оригинална защита” в състезание по право

Животът

24-04-2018, 08:40

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

В надпреварата участваха петнадесет обора от шест юридически факултета

Студентите от Юридическия факултет на Великотърновския университет Виктория Колева, Пламен Панайотов и Димитър Димитров спечелиха приза за „Най-оригинална защита“ в организираното от ЮФ на ПУ „Паисий Хилендарски“ състезание по решаване на казуси по гражданско и търговско право, провело се в град Пловдив.

Великотърновският университет се представи с два отбора – първи отбор: Виктория Колева, Пламен Панайотов и Димитър Димитров и втори отбор: Димитър Илиев, Диан Дачев, Йоана Мирчева и Силвия Йовчева, водени от ас. Николай Колев.

В състезанието участие взеха петнадесет обора от шест юридически факултета – ВТУ „Св. св. Кирил и Методий“, СУ "Св. Климент Охридски", ПУ "Паисий Хилендарски", ЮЗУ „Неофит Рилски“, ВСУ "Черноризец Храбър" и УНСС.

Журито се председателстваше от проф. д-р Венцислав Стоянов, декан на ЮФ на ПУ и членове: доц. д-р Люба Панайотова, ръководител катедра „Гражданскоправни науки“ в ЮФ на ПУ и доц. д-р Димитър Деков, ръководител на Катедра "Международно право, международни отношения и право на ЕС". Наградната система беше ориентирана към оценяване на проявеното процесуално поведение съобразно отредените роли на отборите.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов