Гимназията по туризъм ще обучава кадрите си със софтуер лидер в хотелиерството

Животът

24-04-2018, 09:19

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Управлението на туристическата индустрия е бъдещето на учениците в търновското училище

От новата учебна година в Гимназията по туризъм започва обучение със специализиран софтуер – лидер на пазара за хотелски софтуер в България и, на който работят хотели на пет континента. Целта е завършващите училището да имат знанията и уменията ефективно и успешно да управляват съвременния хотелски и ресторантьорски бизнес. 

ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ е едно от трите пилотни училища, включени в проекта на Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство за модернизиране на обучението.

Въвеждането на софтуера е предшествано от обучение на учители и разработване на електронни уроци. Избраният софтуер дава възможност за интелигентно управление на хотела в следните насоки:  прецизиране на процеса на резервации и подобряване отношенията със специални гости, корпоративни партньори, туроператори и турагенти; подпомага оперативното управление с възможност за наблюдение и контрол на всички дейности, извършвани в хотела и ресторанта; осигурява ефективно управление на разходите и строг финансов контрол, чрез оптимизиране на документооборота; дава възможност за определяне на различни ценови нива, отстъпки, пакети и повече от 75 модификатора на цените.

В XXI век, за да си конкурентноспособен, както на пазара на труда, така и в предприемачеството, дигиталните умения са задължително условие. В пълна степен това важи за сферата на туризма, в която бумът на Интернет технологиите и виртуалните мрежи събуждат нови модели на поведение у участниците. Все повече в практиката навлиза понятието SMART управление или интелигентното управление на туризма, осъществяващо се с помощта на специализирани софтуерни продукти.

Екипът на Гимназията по туризъм вярва, че възпитаниците й са бъдещите професионалисти, които реално ще са част от управлението на туристическата индустрия и ги подготвя за това.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов