Изправят пред Темида двама заради укрити половин милион лева

Крими

24-04-2018, 15:14

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Окръжна прокуратура – Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу двама за извършено данъчно престъпление.

Обвинението срещу Якуб Я. и Валери В.  е за това, че през  периода  14.07.2008 г. до 14.08.2009 г., в гр. В.Търново, като извършители,  в съучастие, посредством М. В.,  избегнали  при условията на продължавано престъпление, установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС на „МЕТАЛИНС”ЕООД, в особено големи размери – общо 488 226.54 лв., като М. В.: потвърдил неистина в справки-декларации по ЗДДС на „МЕТАЛИНС”ЕООД, подадени по чл.125 от ЗДДС, пред НАП, ТД-В.Търново, като декларирал в Раздел Б “Данни за упражнено право на данъчен кредит”, че дружеството, е бил начислен ДДС по доставките в размер общо на 488 776.96 лв. по фактури за неполучени в действителност облагаеми доставки от  доставчици; съставил и използвал счетоводни документи с невярно съдържание – дневници за покупки, съставени на основание чл.124 от ЗДДС при представяне на информация пред НАП, ТД-В.Търново, в които били отразени фактури за неполучени в действителност от „МЕТАЛИНС”ЕООД, облагаеми доставки. Мъжът приспаднал неследващ се данъчен кредит по фактури за неполучени в действителност от „МЕТАЛИНС”ЕООД, облагаеми доставки в размер на 488 776.96 лв.

 

През месец май на 2008г. в гр. В. Търново, двамата като извършители  в съучастие и М. В. като помагач., избегнали при условията на продължавано престъпление за данъчни периоди май на 2008 г. и септември на 2009 г. установяването и плащането на данъчни задължения по ЗДДС на „МЕТАЛИНС“ ЕООД, в особено големи размери 179 310 лв., като: Потвърдили неистина в справки-декларации по ЗДДС на „МЕТАЛИНС”ЕООД,  подадени пред НАП, ТД-В.Търново, като декларирали, че на „дружеството е бил начислен ДДС по доставките в размер общо на 216 860 лв., по фактури за неполучени в действителност облагаеми доставки от други фирми. Съставили и използвали счетоводни документи с невярно съдържание-дневници за покупки, съставени на основание чл.124 от ЗДДС, при представяне на информация пред НАП, ТД-В.Търново, в които били отразени фактури за неполучени в действителност облагаеми доставки други фирми. Приспаднали неследващ се данъчен кредит по посочените фактури за неполучени в действителност от „МЕТАЛИНС”ЕООД, облагаеми доставки  в размер на 216 860  лв.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

 

 

 

Share on FacebookShare on Google+Pin on PinterestTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on RedditBuffer this pageEmail this to someone


Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)