Ученици от Лясковец посетиха Народното събрание по покана на инж. Клавдия Ганчева

Велико Търново Лайф

25-04-2018, 13:22

Снимка:

ПП ГЕРБ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Младите хора питаха за разликата между лявата и дясна политика

Възпитаници на СУ "Максим Райкович" в Лясковец и членове на Градския ученически парламент посетиха Народното събрание по покана на народния представител от ГЕРБ инж. Клавдия Ганчева. Освен от преподавател, 18-членната група бе придружавана от кмета на Лясковец д-р Ивелина Гецова и председателя на Общинския съвет Даниела Арабаджиева.

В кулоарите на Народното събрание учениците имаха възможност да усетят духа на парламентаризма, като проявиха жив интерес към това как функционира българският законодателен орган. По-късно, заедно със своя домакин инж. Клавдия Ганчева, младите хора проведоха продължителна среща с председателя на най-голямата парламентарна група Цветан Цветанов. На нея присъства и другият великотърновски народен представител от ГЕРБ Станислава Стоянова.

Акцент на дискусията по време на срещата бе образованието, което е основен приоритет на настоящото правителство. „Доказателство за това са тези близо 22 000 деца, върнати в училище в резултат на безпрецедентните общи усилия на институциите“, каза председателят на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. Учениците поискаха да разберат каква е разлика между лявата и дясната политика. Цветанов посочи, че класически прийом за "левите" е безразборното харчене с цел популизъм, докато "десните" харчат толкова, колкото очакват да изкарат утре, а събраните средства инвестират в приоритетни области като образование и инфраструктура.

„Щастлива съм, че младите хора са толкова будни и заинтересовани“, коментира след срещата народният представител инж. Клавдия Ганчева.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)