Рекорден интерес към детския риболовен турнир в събота на р. Янтра

Животът

26-04-2018, 08:45

Снимка:

pixabay.com

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 40 малчугана са записани до момента

Рекорден интерес отчитат организаторите на първия по рода си детски риболовен турнир „Улови и пусни”, чрез който ще бъде извършено зарибяване на река Янтра през уикенда. Събитието, подкрепено от Община Велико Търново и евродепутата Ева Майдел, се провежда по инициатива на общинския съветник Деян Хаджийски и управителя на риболовен магазин „Щука” Димчо Христов.

„Записването премина при изключителен интерес, до момента са записани над 40 деца. Искам да поднеса извинение на тези родители, които не успяха да се включат, защото интересът към турнира наистина е много голям, но заедно с другите организатори им обещаваме, че ще проведем още един такъв детски турнир”, сподели за Общинско радио Велико Търново Хаджийски. Броят на децата налагат, както мерките за безопасност в близост до водоема, така и ограничените места за улов и паркиране. „Все пак, съобразяваме се да ги разположим на удобни са обслужване места, няма физическа възможност за повече участници”, поясни още той.

Освен чисто състезателната част, идеята на кампанията е да се извърши поредното зарибяване на р. Янтра, както и да се възпита по-висока нравствена и екологична култура сред подрастващите. С радост, родителите приемат семейния празник, той се очертава като събитие, за което отдавна има глад, коментира още общинският съветник. За всички участници ще има награди, ще бъдат излъчени първо, второ и трето място, както и отличие да най-голяма уловена риба, допълни общинският съветник. медали и грамоти предоставя Община Велико Търново, Ева Майдел е подготвила тениски и предметни изненади за участниците, въдиците и рибарските материали, които ще получат призьорите са предоставени от Димчо Христов, в наградния фонд ще се включат и представители на бизнеса.

Миналата година, отново по инициатива на Хаджийски, заедно с други рибари и верни приятели р. Янтра бе зарибена с над 20 000 рибки, от езерото „Св. Гора”. „Под една или друга форма си дадохме обещание това да продължи, тази година решихме да е чрез детски турнир по риболов. Уловът от детския риболовен турнир, отново ще бъде предоставен от управителите на езерото „Св. Гора”. „Това е вид възпитание за децата, смятам аз. Убеден съм, че едно дете, включило се в такъв турнир няма как да стане впоследствие бракониер, например. Затова ще продължаваме да провеждаме такива мероприятия”, категоричен е Хаджийски

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)