Две години затвор за рецидивист, обирал търновски апартаменти

Крими

27-04-2018, 11:59

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мъжът е с 12 влезли в сила присъди

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново,  49-годишен рецидивист е осъден на две години лишаване от свобода за извършени кражби на вещи от апартаменти.

Николай К. е признат за виновен за това,  че в периода 08.09.2016 г. до 13.10.2016 г. от апартаменти в гр. Велико Търново, при условията на опасен рецидив и продължавано престъпление, чрез повреждане на прегради здраво направени за защита на имот – взломяване на входни врати и използване на техническо средство - отвертка и лек автомобил,  отнел от владението на различни собственици без тяхното съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи на обща стойност 3147,50 лв. На 08.09.2016 г. от апартамент на ул. „К. Паница” откраднал златни и сребърни накити, въдици и лаптоп . На 13.10.2016 г. от апартамент на ул. „Оборище” -  два преносими компютъра със зарядно устройство и батерия, слънчеви очила и 260 лв.

Обвиняемият е осъждан с дванадесет влезли в сила присъди. Регистриран като лице, представляващо интерес за органите на МВР по линии „противозаконно отнемане на моторни превозни средства“, „домови кражби“ и „грабежи“. Често сменя местонахождението си в различни населени места на територията на страната, като във Велико Търново пристигнал с автомобил „Рено“, за да извърши кражби от апартаменти.

Присъдата на Районен съд подлежи на обжалване пред Окръжен съд – В. Търново.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)