С концерт на самодейни състави в Горна Оряховица ще бъде отбелязан 1 май

Мисия

27-04-2018, 14:44

Снимка:

община Горна Оряховица

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Над 40 са празничните прояви в общината през май – месецът на Горна Оряховица

Над 150 самодейци ще вземат участие в песенния празник, посветен на Международния ден на труда – 1 май. Концертът ще се състои на 30 април (понеделник) от 14.00 ч. в Зала 1 на Общината.

В концертната програма ще вземат участие самодейни състави от пенсионерските клубове в гр. Горна Оряховица, Творческо-литературна група „Асен Разцветников” при НЧ „Напредък – 1869” и Група за здраве и спортно дълголетие при СКВС „Локомотив 2004”. В програмата са включени изпълнения на фолклорни и стари градски песни, както и авторски стихове на Лина Марини, Пепа Лазарова и Стефка Токмакчиева от Литературна група „Асен Разцветников”

Концертът е ежегоден и се организира от Община Горна Оряховица.

Над 40 събития в областта на културата и изкуството включва празничният календар за месец май на Община Горна Оряховица. Предстоят много театрални постановки, концерти, изложби, форуми. Празничните прояви започват на 3 май с театрална постановка за най-малките „Лудориите на Емил“ по Астрид Линдгред. Най-наситена откъм събития ще бъде седмицата от 21 до 29 май, която ще започне с рокаджиите от Б. Т. Р., ще продължи с лятното музикално турне „HAPPY ENERGY TOUR" на Coca Cola и The Voice с участието на Криско, Тита, Балет NOVA, DJ Doncho, Михаела Филева, група СкандаУ и др., празничните ученически и абитуриентски шествия, концертите на Веселин Маринов, на Николай Манолов, Балет „Deja Vu“ и Леа Русева и ще завърши с празничния за Горна Оряховица – 29 май. , След тържествените прояви на този ден, градът за първи път ще бъде домакин на фестивал за улично изкуство „Улицата“, а вечерта е големият концерт с участието на Десислава Златева, Любо Киров и Графа. На 28 май горнооряховчани отново ще се преклонят пред паметта на героите си, а вечерта ще завърши с тържествена заря-проверка.

Над 20 са и спортните събития в календара, които жителите и гостите на града ще могат да посетят.

Настроението от май ще продължи и през следващия месец, който ще започне с традиционните празнични прояви за най-малките, а от 8 до 10 юни градът ще бъде домакин на ХІІ Празник на горнооряховския суджук.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)