В Свищов се проведе ежегодният лекоатлетически крос, посветен на загиналите в Лим деца

Спорт

27-04-2018, 17:53

Снимка:

община Свищов

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

В събитието под надслов „Да опазим децата си” участваха над 100 ученици

в Свищов се проведе ежегодният пролетен лекоатлетически крос „Да опазим децата си”. Той се организира от фондация „Ангели от Лим” и Община Свищов и е в памет на Антония Братова и Антоана Евтимова, и останалите 10 деца, загинали трагично в река Лим.

Участие взеха над 100 деца от училищата в Свищов и населените места в общината.

Кросът бе открит от Венци Евтимов – бащата на Антоана, който пожела успех на участниците.

Състезателите бяха разделени в различни възрастови групи, като имаше отделни състезания за момичета и момчета. Стартът бе даден на централната улица „Цар Освободител” до площад „Алеко”, която бе затворена за движение на автомобили.

В групата на състезателите от I до IV клас победител при момичетата стана Яница Иванова от СУ „Николай Катранов”, следвана от Анелия Стефанова от СУ „Димитър Благоев” и Саня Христова от ОУ „Христо Ботев” – с. Алеково.

При момчетата в тази група пръв стана Радослав Атанасов от СУ „Димитър Благоев”, втори е Християн Османов от СУ „Цветан Радославов”, а трети – Димитър Матеев от СУ „Димитър Благоев”.

В групата на състезателите от V – VII клас Алисия Пенева от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Овча могила победи при момичетата. След нея останаха Айлин Исмаилова от ОУ „Филип Сакелариевич” и Александра Христова от СУ „Цветан Радославов”.

Илко Илиев от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Овча могила стана шампион при момчетата в тази възрастова група. Втори е Димитър Петров от ОУ „Филип Сакелариевич”, а трети – Елисей Карлев от ОУ „Христо Ботев” – с. Ореш.

Състезанието при участниците от VIII – X клас също премина много интересно. Победител при момичетата е Виктория Борисова от СУ „Димитър Благоев”, следвана от Лора Опрева от същото училище и Анелия Анева от СПГ „Алеко Константинов”.

Даниел Кръстев от СУ „Цветан Радославов” е победител при момчетата. Втори е Владислав Василев от същото училище, а трети – Георги Пенев от СПГ „Алеко Константинов”.

Димитринка Николова бе наградена като шампион при момичетата от X до XII клас. Тя бе и единствената представителка от тази възрастова група, която се включи в кроса.

При момчетата  шампион е Мирослав Атанасов от СПГ „Алеко Константинов”, следван от Пламен Петров от ПДТГ „Димитър Хадживасилев” и Любомир Ламбев от СУ „Димитър Благоев”.

За най-малък участник бе наградена 4-годишната Грациела-Софи Кирилова Младенова от детска градина „Радост”, а за най-голям участник – 19-годишният Пламен Петров от ПДТГ „Димитър Хадживасилев”.

Наградите връчиха кметът на общината Генчо Генчев, председателят на Общинския съвет д-р Кристиян Кирилов и други представители на Общинската администрация.

Представителите на фондация „Ангели от Лим” връчиха и няколко специални награди – за участниците от училището в Овча могила, на Центъра за социална рехабилитация и интеграция в Свищов и за Дневния център за деца с увреждания в Свищов.

Събитието бе официално закрито от кмета Генчо Генчев, който пожела на децата да обичат спорта, за да бъдат здрави и да постигат успехи, с които Свищов и техните родители да се гордеят.

Пресцентър на Община Свищов

 

 



В тазгодишния крос участие взеха 251 ученици от 1-ви до 12-ти клас от СОУ “Димитър Благоев”, СОУ “Николай Катранов”, СОУ “Цветан Радославов”, ДТГ “Димитър Хадживасилев”, ПГ по лека промишленост и строителство, както и ученици от Хуманитарна гимназия “Св. Св. Кирил и Методий” – гр. Велико Търново.

Отличените участници на трите призови места, получиха от организаторите статуетка, медал и грамота. Допълнителни награди – три футболни топки – бяха връчени на случаен принцип. Всички участници в кроса получиха грамоти.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов