Природо-математическата гимназия „Васил Друмев” вече на 46 години

Животът

28-04-2018, 09:00

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

46 години от своето основаване отбеляза ПМГ „Васил Друмев”. За събитията разказа Общинското радио във Велико Търново.

750 ученици се обучават в момента в училището. Учебният процес се води от 56 квалифицирани специалисти. „Тук интелигентните и дръзновени млади хора получават качествено обучение не само по профилиращите предмети, но и по останалите дисциплини. Високата общообразователна подготовка, създадените благоприятни условия за усвояване на профилиращите предмети утвърдиха гимназията като водещо учебно заведение не само в областта, но и в страната. В гимназията винаги се е търсело развитието както в научен, така и в духовен план. Освен чрез състезанията и олимпиадите това развитие се изразява и в участие в различни национални и международни проекти”, подчерта в приветствието си директорът Ангел Гушев.

Бяха положени цветя на паметника на патрона Васил Друмев. По-късно се проведоха турнири по футбол, волейбол и баскетбол, демонстрации в лабораториите по биология, химия и физика, открита бе кулинарна изложба. Ученици от XI и XII клас участваха в образователно-развлекателна игра „Избягай от час”. Състоя се литературно четене, посветено на Васил Друмев, и състезание на тема „Аз обичам България”.

На тържеството присъстваха зам.-областният управител Ивета Кабакчиева, председателят на Великотърновския общински съвет Венцислав Спирдонов, директорът на дирекция „Образование, младежки дейности и спорт” Пенка Игнатова, председателят на Обществения съвет на гимназията Александър Чокойски.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов