Издирват изверга, опитал да насили възрастна жена в Златарица

Крими

28-04-2018, 11:17

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

36- годишният насилник от Златарица, който преби, ограби и опита да изнасили в нощта срещу сряда възрастна жена, е обявен за национално издирване. Това съобщи times. bg, цитирайки информация от ст. ком. Димитър Машов, директор на ОД на МВР във Велико Търново.

Информационният сайт разказва, че по думите на 75-годишната жертва, мъжът, който е жител на котелското село Градец, е бил неин съсед от известно време. Злосторникът не бил употребил алкохол, когато извършил злодеянието, вероятно обаче е с някакви девиации. „Иззети са веществени доказателства по случая, разпитани са свидетели и е образувано досъдебно производство“, информира още старши комисар Машов.

Кметът на Община Златарица допълни, че пришълецът е дървосекач, който няма постоянен адрес в Златарица и се е самонастанил. Жената в момента лежи с фрактура и травми след побоя във великотърновската болница.

През нощта на 24 срещу 25 април 75-годишната Мария Стоянова от Златарица е била жестока пребита, съблечена и е направен  опит да бъде изнасилена, а от дома й са  откраднати пари и дебитни карти. Лицето, влязло в дома на самотноживеещата жена, е 36-годишният Георги Камчиков, от ромски произход,  от село Градец. 

Случката се е разиграла във времето от 21.30 часа до 00.30 часа. Жената успяла да се измъкне от нападателя, след като с последни сили успяла да го удари в слабините, при което той се уплашил и избягал. Тогава баба Мария потърсила помощ от свои близки, които веднага позвънили на полицията.

В 3.50 часа пострадалата жена била настанена в неврохирургията на великотърновската болница. Лекарите установили, че има сътресение на мозъка. Шефът на отделението д-р Мойнов обясни, че пациентката вече е в добро състояние и изписана. 

От 3-4 години баба Мария живее сама, след като мъжът й починал. Възрастната жена има три деца – синът й работи в Гърция, има дъщеря в Германия и още една, която е на легло в Стражица, защото страда от Паркинсон, разказа нейният племенник Веселин Стоянов.

Преди ден повече от 80 жители на балканското градче се събраха пред Общината заради нападението на беззащитната жена, крещейки по адрес на градоначалника "Ти ги докара!". Те депозираха и писмо до местната управа, в което настояват кметът да вземе мерки за премахване на т.нар. „градешки цигани“ от територията на града. Златаричани са категорични, че ако не бъдат предприети сериозни действия, може да се стигне до саморазправа от тяхна страна с ромите, които извършват посегателства в домовете им. 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов