Национален преглед на ученическите духови оркестри и мажоретни състави се провежда в Свищов

Велико Търново Лайф

28-04-2018, 15:25

Снимка:

община Свищов

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

      На 28 април в Свищов се събраха 540 оркестранти и мажоретки  от цялата страна, които представляваха 9 фанфарни, 2 духови и 15 мажоретни състава.

Четвъртият национален преглед на ученическите духови и фанфарни оркестри и мажоретни състави организиран от община Свищов и СУ „Димитър Благоев” стартира с тържествено дефиле на всички участници, което започна от площад „Свобода”, премина през ул. „Цар Освободител”, площад „Алеко” и приключи пред сцената на ПБНЦ „Еленка и Кирил Д. Аврамови – 1856“. Председателят на организационния комитет и кмет на община Свищов Генчо Генчев тържествено откри Националния преглед и даде старт на концертната програма. Той изрази специални благодарности към директорката на СУ „Д. Благоев” Цветанка Кирова, за нейния самоотвержен и упорит труд, породени от силното желание за раелизирането на това национално събитие, което е част от културния календар на община Свищов, и този на Министерството на културата. Г-ж Кирова също приветства участниците и гостите, и поздрави община Свищов за ползотворната, съвместна работа.

Концертната програма на тазгодишния Национален преглед стартира с изпълненията на Мажоретен състав и фанфарен оркестър "Кракра Пернишки" при VI СУ "Св. Св. Кирил и Методий" – гр. Перник. В последвалата концертна програма домакините от Фанфарен оркестър „Акорд”, Мажоретен състав при СУ„Димитър Благоев” и Мажоретният състав при ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856” – Свищов, заедно с останалите участници, ще представят своите музикални и танцови умения. Всички състави в Четвъртия национален преглед ще получат от кмета на Свищов плакети и грамоти за участие.

През целия ден жителите и гостите на крайдунавския град ще могат да се насладят на музикалните изпълнения на ученическите състави, а от 15.00 часа ще се състои официалното закриване на четвъртото издание на националния преглед.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)