Пред 1 300 ученици от страната демонстрираха стрелби, оръжие и техника в НВУ

Животът

29-04-2018, 08:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Висшето училище проведе ден на отворените врати

Ден на отворените врати – показ на въоръжение и техника и демонстративни стрелби проведе на Стрелкови учебен полигон „Беляковец” Националният военен университет „Васил Левски”.

Бяха направени статични покази на бронетанкова, инженерна, химическа техника, техника за логистична поддръжка, въоръжение и екипировка в Българската армия – стари образци оръжие, леко стрелково оръжие, зенитна установка, технически средства за ядрена химическа и биологическа защита, лека пехотна огнехвъргачка, средства на инженерно осигуряване. Беше демонстрирано скатаване на парашут, маскировка и оборудване на място за снайперист. проведени бяха още демонстрации на дистанционно взривяване, огнемятане с лека пехотна огнехвъргачка, стрелба с въоръжението на танк Т-72 и БМП-23, и стрелба с леко стрелково оръжие.

Над 600 ученици от Велико Търново и Сухиндол и още 700 от Габрово, Дряново, Севлиево, Шивачево, Карлово и Клисура бяха на полигона край село Беляковец. Курсанти представяха тактико-техническите данни на различните машини и оръжие. Интерес предизвикаха представителите на клуб „Традиция“, които показаха оръжия, използвани от Българската армия в различни периоди.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов