Българистични и лингвистични семинари откриха във ВТУ

Животът

29-04-2018, 09:30

Снимка:

ВТУ

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Лабораториите са по проект за Университетски център за практики в реална среда

Три  българистични и лингвистични семинара откри ректорът на Великотърновския университет проф. Христо Бонджолов. Новите кабинети са Модерна лингвистична българистика, Лингвистичен семинар за електронно обучение и библиотека „Доц. д-р Цветана Карастойчева“  и Българистичен семинар „Проф. Русин Русинов“. Те са разположени в сградата на Ректората и са резултат от развитието на проект за Университетски център за практики в реална среда между висшето училище и Фантастик Сървисес.

„Колеги, особено ми е приятно, че днес откриваме десетата лаборатория, която сме направили със собствени средства и със съдействие на аутсорсинг фирмите, с които сме в сътрудничество. Правим всичко възможно, за да създадем условия на студентите да четат в една чудесна среда. Ще продължим да работим отговорно, ръководени от интересите на Великотърновския университет и студентите.“, каза в приветствието си проф.  Бонджолов.

На откриването на семинарите присъстваха заместник0ректорите  чл.-кор. проф.  Стоян Буров и проф. Вихрен Бузов,  Христина Маринова, мениджър на Фантастик Сървисес – офис Велико Търново, преподаватели, студенти и служители.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов