Лекар и журналист показаха своите хобита в Клуба на здравето в РЗИ

Велико Търново Лайф

29-04-2018, 13:00

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От 2000 година до досега в сбирките на клуба са участвали над 1000 посетители

В Регионална здравна инспекция – Велико Търново се проведе втората за тази година сбирка на Клуба на здравето, на която присъстваха 35 членове и гости. 
Срещата откри председателят на клуба - Стоян Долапчиев. В приветственото си слово г-н Долапчиев отбеляза, че преди 18 години, на днешната дата е учреден Клуба на здравето и на първата му сбирка са присъствали 23 лица.
От 2000 година до досега в сбирките на клуба са участвали над 1000 посетители и 600 млади хора – студенти. Лектори по различни теми (повишаване на здравната и физическа култура, и подобряване на качеството на живот на хората с телесни и психо-социални увреждания) са били 42 лекари, десетки специалисти (журналисти, педагози, психолози и други) и 10 члена на клуба.
Журналистът Мирослав Дечев и общопрактикуващият лекар и психотерапевт д-р Любка Любенова презентираха темата „Социални и медицински страни на терапията с хоби”. 
Мирослав Дечев представи колекцията си от над 150 сувенирни метални лъжички от цял свят. Всяка една от тях говори за страната, града и символите на съответното населено място.
Д-р Любенова припомни, че здравето е не само отсъствие на болест, но и пълно физическо, психическо и социално благополучие. В експозето си тя отбеляза, че някои хора имат нужда да творят и да имат хоби, защото хобито е вид лечение. Д-р Любенова запозна присъстващите с хобито си – „вълшебството на брюкселската дантела“, а провокацията й към присъстващите беше творене с … вълна. 
При изключителен интерес членовете на клуба и гостите активно се включиха в артерапията - плъстиха вълна, редиха мъниста и всеки изработи свой уникален ключодържател.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)