Репатрират трошките, спрени върху общински терени в Елена

Мисия

30-04-2018, 10:59

Снимка:

община Елена

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Кметът назначи комисия да извърши проверки

Със Заповед на кмета на Община Елена инж. Дилян Млъзев, съгласно Наредбата за управление на отпадъците на територията на общината, е назначена комисия за извършване на проверки за неправомерно паркирани, излезли от употреба моторни превозни средства, в зелените площи, детските площадки и други терени общинска или държавна собственост.

 

Комисията ще извършва периодично оглед и ще прави предписания на собствениците за преместване на излезлите от употреба моторни превозни средства. Срокът за изпълнение на направеното предписание е 14-дневен.

 

В случай, че собственикът не е изпълнил предписанието в този срок, кметът на общината издава заповед за принудително преместване на превозното средство, което ще става с „паяк“ до двора на „Буковец“ ЕООД в град Елена. На това място превозните средства  могат да останат в срок до 14 дни. През този период собствениците им могат да ги приберат, след като платят за репатриране и отговорно пазене. Ако автомобилите не са потърсени след изтичане на 14-дневния срок, ще бъдат предавани за разкомплектоване от лицензиран оператор.  

 

Община Елена напомня на всички собственици доброволно да освободят улици, тротоари, детски площадки, паркинги и други общински площи от излезлите от употреба неправомерно паркирани автомобили.

 



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)