Балъков: „Нека вземем позитивното от този мач, чака ни здрава битка срещу „Пирин”

Спорт

01-05-2018, 07:28

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

„Няма несправедлив резултат. Винаги крайният резултат е малко или много справедлив. На фона на 90-те минути може и да не сме доволни от равенството, но това е футболът. Това беше генерална репетиция преди тежкия мач, който ни чака с „Пирин”. И там ние ще играем, те ще се бранят. Нека да вземем позитивното от този мач и със спокойствие да се опитаме по най-добрия начин да си изиграем мача с „Пирин”.

Доволен съм, доколкото погледнах статистиката, имаме 10 удара срещу два, 10 корнера срещу нула. Това говори за активност, за ангажираност, за желание за победа. Но когато си долу ниско, какъвто и отбор да имаш, ще бъде винаги много тежко и трудно.

Просто една елементарна грешка, която направихме отзад, разколебаха се футболистите след неосъдената дузпа и на контраатака ни вкараха. После като изпуснеш питомното, гониш дивото.

Видях и двете положения и мисля, че първото е по-голяма дузпа от второто, но и второто си е дузпа. Когато си на стената, нямаш право да си вдигаш ръцете пред себе си. Може да се даде, може и да не се даде. Толкова сме ощетявани този сезон, че най-малкото срещу „Етър” трябва да се правят дискусии дали е имало или не дузпа.

Трябва да успеем срещу „Пирин”. На първо място трябва да имаме спокойствието. Да се възстановим и да си анализираме и този мач. Да видим къде сме направили грешки и къде сме направили добро. Но много важно е да не допускаме в тези мачове голове. Дали ще вкараме един или два, но да не допускаме. Това при нас е малко проблем, защото ние обичаме да играем с топката. Когато притежават топката, трябва да искаш, да рискуваш и при тези рискове се получават контраатаки и голове.

Това, че имаме по-опитни играчи от „Пирин” изобщо няма да ни помогне. Много добре сме запознати с пиринския дух. Знам какъв дух и характер имат, така че ни чака една много здрава среща. Само мога да кажа, че това ще е мач между двата тима, които никой не може да обвини в корупция или получаване на помощ от някъде. Просто това ще бъде най-чистият мач в българското първенство. Нека по-добрият победи, ние правим каквото трябва, пък да става каквото има да става.”



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов