Над 200 търновци се включиха в първия поход от кампанията "Движи се и победи"

Велико Търново Лайф

01-05-2018, 17:04

Снимка:

архив, Velikotarnovoutre

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

На 28 април, от Търново до хижа Божур, се проведе първия етап на пролетната кампания "Движи се и победи", в който взеха участие общо 211 души, сред които и 7 семейства.                           
 Трима са най-малките регистрирани туристи, според регламента на кампанията – Ана-Мари Веселинова от ДГ „Здравец", Дария Николова от ДГ „Слънчев Дом" и Преслав Смиленов. И трите деца са навършили 4 години. Най-възрастният участник е Христо Христов на 90 години от Велико Търново.             
 Измерено е кръвното налягане на 94 лица. В похода взеха участие три организирани ученически колектива на: ОУ „П. Р. Славейков", ОУ „Димитър Благоев" и ОУ „Христо Ботев", като участниците от ОУ „Христо Ботев" бяха най-многобройни – 39 лица.
 Организаторите на "Движи се и победи – пролет 2018" канят всички желаещи да преминат и вторият маршрут на кампанията, който ще се състои на 12 май (събота) до Конната база на с.Арбанаси. На финала децата, изминали маршрута, ще имат възможност, с помощта на квалифицирани инструктори да се запознаят отблизо с животните и правилата на ездата.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов