170 деца от областта са извършили престъпления миналата година

Крими

02-05-2018, 06:00

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

170 подрастващи са извършили престъпления през миналата година, показват данни на Бюро Статистически изследвания в старата столица. Невръстните извършители най-често са били автори на кражби. В голямата си част посегателствата са извършвани в магазини и търговски обекти. Джебчийските кражби са следващите по брой престъпления, дело на малолетни и непълнолетни през миналата година.

370 деца от областта са се водили на отчет в Детска педагогическа стая, показва още статистиката. 245 деца пък са живели в криминогенна среда.

31 деца-престъпници са регистрирани за закононарушения, свързани с наркотици, 20 – за унищожаване и повреждане на имущество, 6 – за нанасяне на телесна повреда, 5 лица – за противозаконно отнемани на МПС.

33 деца са били жертва на престъпление през 2017 г., от тях 19 са момчета. 14 подрастващи от региона са претърпели различни телесни повреди

За периода, в региона са били образувани 294 възпитателни дела срещу малолетни и непълнолетни, с които са се занимавали общинските комисии за борба с противообществените прояви на подрастващи. Наложени са 509 възпитателни мерки, като най-честите са били „предупреждение”.

Употреба на психоактивни вещества е била най-често срещаната проява сред подрастващите на възраст 8 – 17 години, следвана от бягство от дома, или съответната специализирана институция.

Тежката мярка общественополезен труд е била наложена на 39 деца през отчетения период.



Снимка на Деня

За честта на Варна! (видео)