В Търново стягат първи благотворителен крос от глобалното движение Wings for Life World Run

Спорт

02-05-2018, 14:12

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

„Можем да бягаме за тези, които не могат“, е мото на събитието в парк “Дружба”

Велико Търново се включва в глобалното събитие в подкрепа на хората с гръбначни увреждания - Wings for Life World Run. Всяка година десетки хиляди по целия свят излизат за бягане в един и същи ден и час, а на 6 МАЙ 2018 към тях ще могат да се присъединят и жителите и гостите на Велико Търново.

 

В старопрестолната столица Wings for Life World Run ще се случи благодарение на TurnovoRuns и Калин Василев, който си е поставил за цел да избяга около 48 км за тези, които не могат.

 

“Близък приятел ме запозна с идеята. Вътрешното ми чувство каза, че трябва да съм

замесен и в тази добра кауза, а най-сладко е когато го правиш с цел по-голяма от теб самия.” - казва Калин Василев.

 

Трасето, предвидено за бягането, е с дължина 1 км, но заради уникалния формат на Wings for Life World Run участниците ще могат да изминат толкова километри, колкото им позволят физическите възможности и издръжливост, преди да ги настигне виртуалния финал.

 

Бягането във Велико Търново, както и навсякъде по света, започва в 14:00 часа (11:00 UTC). За да се включат в него, желаещите трябва да свалят приложението Wings for Life World Run App, което ще отчете колко километра е успял да избяга всеки участник преди да бъде настигнат от виртуалния финал. Регистрацията в приложението изисква заплащане на такса от минимум 8 евро, 100% от които отиват в полза на фондация Wings for Life, подпомагаща различни клинични проучвания и медицински изследвания, които целят да открият лек срещу травмите и увреждания на гръбначния стълб.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов