Парад със знамената на страните-членки ще шества в Търново за Деня на Европа

Велико Търново Лайф

03-05-2018, 15:21

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

С парад на знамената на страните-членки на Европейския съюз във В. Търново ще започне програмата, с която ще отбележим 9 май – Деня на Европа.

Шествието ще тръгне в 10 часа от Студентския стол. В него ще участват духовият оркестър на СУ „Емилиян Станев”, знаменна група на  Професионалната гимназия по туризъм „Д-р Васил Берон”, мажоретки от детска градина „Ален мак”, блок от детските заведения във Велико Търново. Ритуал за издигане на националния флаг и знамената на Европейския съюз и на Велико Търново ще започне в 10.30 часа пред сградата на Общината. Празнично слово ще поднесе кметът на общината Даниел Панов. Мажоретният състав от ДГ „Ален мак” ще представи свои композиции. Ще са разположени и щандове с материали за европейските институции.

Европейски детски празник ще започне на 9 май в парк „Марно поле” от 11 часа. При лошо време той ще се проведе в Голямата зала на Община Велико Търново.  Инициативата „Нощ на литературата“ ще се проведе от 18 до 22 часа на открита сцена „Арт лято“ до паметника „Асеневци“ и в два търновски клуба.

Концерт пък ще започне от 19 часа в МДТ „Константин Кисимов“. Аудио-визуален спектакъл „Звук и светлина” ще е поздрав за жители и гости в празничния ден, началото е 21 часа.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов