300 изпълнители от страната и чужбина се събират в Търново за музикален конкурс

Велико Търново Лайф

04-05-2018, 05:54

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Пети международен конкурс за вокална и инструментална музика „Звукът на времето“ започва днес в старата столица. Състезанието, организирано от Сдружение "Елита" ще се проведе в два раздела: Вокални изпълнители и Инструменталисти. Тази година петото издание събира 300 млади певци и инструменталисти от България, Македония, Румъния и други. Конкурсните програми се провеждат в две зали, като за инструменталистите протича в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, а за вокалните изпълнители и вокални групи тази година ще бъде в ДКС „Васил Левски“ (Дворец на културата и спорта).
Официалното откриване  ще бъде на 4 май от 10.00 часа в Изложбени зали „Рафаел Михайлов“, а Гала концертът на лауреатите ще започне в 19.30 на 5 май в ДКС „Васил Левски“.
В програмата на Международния конкурс са включени и три клавирни концерта на проф. Борислава Танева, Ангел Николов-Grand Prix Инструментал 2017 и доц. Александър Василенко, както и представяне на песенното творчество на композитора Емил Струнджев. На 4 май е предвидена и изложба, посветена на 90 години от раждането на композитора Александър Танев и кратък филм за живота му.
Oсновната цел на конкурса е да открие и даде път на младите таланти и да подпомогне тяхното развитие. В наградния фонд са включени, освен статуетки, медали, парични награди и много подаръци от различни спонсори.
Участниците и в двата раздела се състезават за най-големите награди: Grand Prix – Вокал и Grand Prix – Инструментал и парична премия.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов