Полицията в областта с редица мерки за безопасност в празничните дни

Крими

05-05-2018, 06:00

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

За обезпечаване на обществения ред и сигурността на гражданите по време на празниците, предвид очакваното натоварване и с цел ограничаване на предпоставките за настъпване на тежки пътни инциденти и нарушения на Закона за движение по пътищата, са предприети необходимите мерки за обезпечаване на местата, където ще се провеждат религиозни мероприятия. Това съобщават от пресцентъра на областната полицейска дирекция.

Ще бъде създадена необходимата организация за опазване на обществения ред  преди, по време и след празниците във влакови състави и в районите на жп гари.

Предприети са превантивни мерки за обезпечаване на сигурността на организирани ученически и групови пътувания на деца. С цел недопускане на кражби и злоупотреби на домашни животни е предвидено провеждането на специализирани полицейски операции.  
Във връзка с очакваното натоварване на пътната обстановка в периода 4-7 май 2018 г. е предвидено активно полицейско присъствие за регулиране, подпомагане и контрол на движението по автомагистралите, главните пътища и в районите с концентрация на пътни произшествия, както следва:

  • на 05.05.2018 г. за времето от 10.00 часа до 18.00 часа;
  • на 07.05.2018 г. за времето от 14.00 часа до 20.00 часа

В периода 05 – 07 май 2018 г. ще се провеждат специализирани полицейски операции, при които пълноценно ще се използват оборудваните с автоматизирани технически средства и системи служебни автомобили. Особено внимание ще се обръща и на третокласните и общински пътища, подходите и районите на посещаване питейни заведения и дискотеки. При проверките ще се акцентира основно върху управлението на автомобили под въздействието на алкохол, наркотични вещества или техните аналози и без правоспособност, като се взема отношение и спрямо водачи и пътници без поставени обезопасителни колани, липса на задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите, управление на нерегистрирани и неизправни автомобили, мотоциклети, мотопеди, управление на МПС без заплатена винетна такса и др. Ще се извършват проверки и относно невръчени електронни фишове и неплатени глоби за нарушения по Закона за движение по пътищата и ще се предприемат необходимите действия за връчване на електронни фишове и/или отнемане на свидетелството за управление до заплащане на дължимата глоба.
С Областно пътно управление и Областната структура „Автомобилна администрация“ – В. Търново ще се съгласува въвеждането на временна организация и стриктен контрол по ограничаване на движението по участъци от републикански пътища на МПС, предназначен за превоз на товари с техническа допустима максимална маса над 12 тона, включително състав с ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана техника в първия предпразничен ден (04.05.2018 г.) и в последния празничен (07.05.2018 г.) ден, от заповедта на АПИ.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов