До септември ще е готов новият мост при Шемшево

Изключително бързо напредва строителството на моста край Шемшево, информира вестник "Янтра ДНЕС".

Вече са почти завършени двата фундамента и две от колоните на съоръжението, заяви кметът на селото Кирил Ангелски. След завършването им ще бъде изградена и останалата част от моста. До края на май се очаква да пристигнат от Стара Загора поръчаните панели, върху които ще бъде изградено пътното платно. Преди полагането на асфалтовата настилка ще бъдат прокарани телекомуникациите. Новият мост ще има също осветление за разлика от предишния. Освен това ще е по-широк, по-дълъг и с по-голяма товароносимост, предвид непосредствената близост на Западната промишлена зона във В. Търново.
Пусковият срок на съоръжението е септември, като се предвижда да бъде въведен в експлоатация преди началото на новата учебна година, уточни кметът Кирил Ангелски.
Мостът край Шемшево, който свързва селото с В. Търново, рухна през февруари м.г. Това принуди жителите на няколко населени места да заобикалят през алтернативен маршрут, за да стигнат до града. Тъй като съоръжението не можеше да бъде ремонтирано от Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, отпуснаха 1,1 млн. лв. за изграждането на нов мост. Строителството се забави заради отчуждаването на терените и съгласувателните процедури, които предшестваха получаването на разрешителното за строеж. Строителните дейности са възложени на “Пътни строежи – ВТ”.
Тази година се очаква да бъде изготвен проект за възстановяване на моста между селата Шемшево и Леденик, който също е в лошо състояние и се нуждае от спешен ремонт.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов