Ева Майдел похвали Горна Оряховица за предприемчивостта и решителността на местната власт

Мисия

08-05-2018, 12:32

Снимка:

пресофис Ева Майдел

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

От лятото градът ще се радва на обновен площад

„Предприемчивостта и решителността на местната власт е първото условие, за да се постигат резултати за гражданите. Такъв е примерът на Горна Оряховица по време на управлението на инж. Добромир Добрев и неговия екип. За по-малко от 6 милиона лева, повечето от които европейски средства, 30 000 хиляди жители на града ще се възползват от изцяло реновирани център и парк, което е пример как бюджетът на ЕС може да се използва за подобряване на живота на гражданите“, заяви българския евродепутат Ева Майдел (ГЕРБ/ЕНП) по време на посещението си в Горна Оряховица на 7 май 2018 г.

Ева Майдел, която има информационен офис във Велико Търново, се запозна с мащабната реконструкция и модернизация на  централния площад “Георги Измирлиев” и парка „Детски кът“ по проект по Оперативна програма Региони в растеж.

„Площадът не е обновяван от 40 години, а от лятото, благодарение на почти 5 милиона лева безвъзмездно финансиране от европейския бюджет, ще има освен модерен външен вид, места за отдих, игри, свободна wi-fi зона, сцена за представления и лесен достъп за хора с органичена подвижност. Това е нагледен пример за директните ползи от членството ни в ЕС и ефективната работа на кметовете на ГЕРБ, който трябва да бъде припомнян често.“ Това допълни българският евродепутат, който подкрепя редица инициативи в Горна Оряховица като работата на Горнооряховския младежки парламент.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов