Днес е финалът на турнира по футбол на малки врати в Свищов

Спорт

08-05-2018, 13:54

Снимка:

община Свищов

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

При най-малките футболистите на СУ „Николай Катранов“ бяха безапелационни

От 18.00 часа днес в Спортен комплекс „Свищов“ ще започнат заключителните две срещи на 57-то издание на турнира по футбол на малки врати в крайдунавския град, като в спора за трето и четвърто място ще спорят двата отбора на с. Царевец, а за първо и второ място един срещу друг ще излязат отборите на „Комита Кемапул“ и „Агро Иванов – с. Козловец“. В предварителната група и двата отбора бяха заели първите две места, и се очертават оспорвани срещи.

След двата финални мача ще се състои официалното награждаване на победителите в 57-то издание на турнира по футбол на малки врати.

В тазгодишната надпревара, която започна на 16 април 2018 г. се включиха 12 отбора, разделени в две групи по 6 отбора. Схемата на игра беше всеки срещу всеки, като първите четири отбора от двете групи продължиха напред в надпреварата за четвърт финали.

В група „А“ бяха отборите на „Изгрев-93“, „Алеко 1“, СПГ „Алеко Константинов“, „Комита Кемапул“, „Дунав с. Вардим“, Победа – ПДТГ „Димитър Хадживасилев“ и Пожарна-Свищов.

В група „Б“  отборите на „Царевец – Кметство Царевец“, „Алеко 2“, СПГ „Алеко Константинов“, ТЕЦ – Свилоза, ВСК – Белене, СПУ – Свищов, „Агро Иванов с. Козловец“.

След изиграване на срещите, в групите за четвърт финалите се класираха отборите:

От група „А“ – „Изгрев-93“, „Комита Кемапул“, „Дунав с. Вардим“ и Пожарна - Свищов.

От група „Б“ – „Агро Иванов с. Козловец“, Царевец с. Царевец, ВСК – Белене и РПУ-Свищов.

На четвърт финали се срещнаха отборите:

„Агро Иванов с. Козловец“ – Пожарна - Свищов – резултат 2:1;

„Комита Кемапул“ – „ВСК – Дунав – Белене“ – 1:0;

Царевец с. Царевец – „Дунав с. Вардим“ – 1:0;

„Изгрев-93“ – РПУ-Свищов – 2:0.

 

На полуфиналите се очертаха следните двойки:

„Комита Кемапул“ – Царевец;

„Изгрев-93“ – „Агро Иванов с. Козловец“.

Играчите на „Комита Кемапул“ си бяха взели поука от миналата година, излязоха крайно мотивирани и победиха с категорично 6:0.

В другия полуфинал интригата се запази до края, като редовното време завърши наравно 1:1.

При изпълнението на по 3 наказателни удара, при изпълнението младите футболисти от „Изгрев-93“ пропуснаха 2, а играчите на „Агро Иванов с. Козловец‘ реализираха 2 и с това си осигуриха място на финала.

Завърши турнирът и при най-малките 1-2 клас, 3-4 клас. При двете възрастови групи футболистите на СУ „Николай Катранов“ бяха безапелационни и се класираха на първо място. След тях се наредиха отборите на ОУ „Христо Ботев“ с. Ореш, а на трето място останаха отборите на СУ „Димитър Благоев“.

Официалното награждаване на победителите и финалните мачове от турнира предстоят днес от 18.00 часа, в Спортен комплекс „Свищов“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов