Празнично историческо рали стягат учениците от Клуба за ООН

Велико Търново Лайф

09-05-2018, 09:14

Снимка:

velikotarnovo.utre

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Очакват желаещите да се включат на 12 май от 11 ч. пред Царевец

По повод на обявената за европейска година на културно-историческото наследство 2018 година и Денят на Европа - 9 май, учениците от Клуб за ООН и клуб по екскурзоводство подготвят историческо рали на 12 май 2018г. в старата столица. Историческото рали цели да предизвика отбори от млади хора, семейства с техните деца, гости на града да открият заедно богатството на старата столица, да споделят заедно богатата ни история.

На 12 май 2018г. , събота, от 11.00 часа на площада пред крепостта Царевец учениците ще очакват всички желаещи, за да получат своите исторически маршрути и задачи. Всеки откривателски екип се очаква да бъде до четирима души. Екипът ще получи възможност да избере предварителен исторически маршрут, а на всеки обект ще го очаква интересна историческа загадка, която ще бъде разрешавана в компанията на младите екскурзоводи. За познат отговор – всеки екип ще получава награден стикер. Екипите, събрали всички стикери, ще получат награди от организаторите. Но най-голямата награда безспорно ще бъде споделеното опознаване на богатата история на Велико Търново.

Организатори на историческото рали са учениците от клуба за ООН и клуба по екскурзоводство с ръководител г-жа Мария Джамбазова, с подкрепата на Европейски информационен център Европа Директно.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов