Отличиха победителите в конкурса „Щастието да правим другите щастливи“

Велико Търново Лайф

09-05-2018, 18:14

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Кметът на Общината инж. Добромир Добрев и заместник-кметът Йорданка Кушева наградиха най-добре представилите се в конкурса за детско творчество „Щастието да правим другите щастливи“. Конкурсът се организират за трета поредна година от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, във връзка с отбелязването на Международен ден на щастието-20.03.2018 г. Целта на конкурса е чрез фокусиране на вниманието на върху свързаността с другите хора, да бъде подкрепена мотивацията на подрастващите за изграждане на позитивни взаимоотношения, които биха могли да осмислят всеки ден и да го заредят с щастие.

Участниците в конкурса имаха възможност да проявят творчество в два раздела-литература и изобразително изкуство. 95 ученици от училищата в общината и центъра за подкрепа за личностно развитие представиха общо 98 рисунки и литературни творби. Четиричленно жури, с председател Румяна Матеева-директор на дирекция „Образование, култура, младежки дейности и спорт, социални дейности и здравеопазване, международни връзки“ и секретар на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни, отличиха най-добрите художници и литератори.

Авторите на отличените творби бяха удостоени с грамоти и награди на специална церемония в Гербовата зала на Община Горна Оряховица.

В раздела за изобразително изкуство на конкурса участваха 69 рисунки на 66 ученици от две възрастови групи. Във възрастова група от I до ІV клас на първо място е класирана творбата на Ивайла Александрова – IV a клас от ОУ „Иван Вазов“. На второ и трето място са съответно Светла Александрова – III а клас от СУ „Вичо Грънчаров“ и Стефани Моллова – II б клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. С поощрителна награда е отличена Рая Раева - I а клас от СУ „Вичо Грънчаров“. Във възрастова група от V до VII клас на първо място е класирана рисунката на Андреа Димитрова – 14 години от Центъра за подкрепа за личностно развитие. Втората награда е за Айше Маринова – V клас от ОУ „Отец Паисий“ с. Писарево. Трети е Стефан Ганев – V г клас от СУ „Георги Измирлиев“. Поощрителната награда е за Любомир Иларионов - V клас от ОУ „Елин Пелин“ с. Първомайци.

Л раздела за литературно творчество са представени 29 творби на участници от 3 възрастови групи. Във възрастова група от I до ІV клас, журито е поставило на първо място творбата на Никола Станев – I а клас от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. Втори е Виктор Николов – III а клас от СУ „Вичо Грънчаров“, а трета - Невин Емирова – I в клас от СУ „Вичо Грънчаров“. При литераторите от V до VII клас на първо място е Преслав Кушев – VI а клас от СУ „Георги Измирлиев“. Негови подгласници, съответно на второ и трето място са Феодора Петрова - VІ а клас от СУ „Георги Измирлиев“ и София Ламбова – V а клас ОУ „Св. св. Кирил и Методий“. С поощрителни награди са отличени Моника Иванова – VI в клас от СУ „Георги Измирлиев“ и Самира Стойчева -VII в клас от ОУ „Иван Вазов“. Във възрастова група от VIII до XII клас бе присъдена поощрителна награда на Йоанна Мутафчиева - XI а клас от СУ „Вичо Грънчаров“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов