Писателката Людмила Филипова се срещна днес с великотърновци

Животът

10-05-2018, 11:45

Снимка:

личен архив

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

Мястото е Клуб 7, а началото от 19,30 ч

Тази вечер известната родна писателка Людмила Филипова ще се срещне с великотърновските си почитатели. В непринудената обстановка в Клуб 7 авторката ще проведе разговор с почитателите си от 19,30 ч. до 22,30 ч.

 

Людмила Филипова е внучка на министър-председателя Гриша Филипов. Дипломира се в УНСС и учи магистратура в Международното висше бизнес училище в Правец по програмата на американския университет Сити Юнивърсити, Сиатъл.

Работи като специалист в областта на маркетинга, PR и медии. През 2006 г. прави своя дебют в прозата с романа „Анатомия на илюзиите“, в който се разказва за драматичната любов на мъж и жена от два несъвместими свята. Романът е преиздаван шест пъти. Следва „Червено злато“ (2007), трилър, в който се разследва незаконната търговия с кръвни продукти. Романът ѝ „Стъклени съдби“ (2008) е драма-трилър и представя опасната тенденция хората да поемат в ръцете си собствената си еволюция. През 2009 г. излиза романът ѝ „Мастиленият лабиринт“ - исторически трилър.
Романите ѝ вече са издадени на английски, руски, гръцки, турски, сръбски, а скоро и на италиански.

Някои критици определят Людмила Филипова като представител на „чалга литературата“, докато други контрират, че тази комерсиално ориентирана литература има своята аудитория.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов