Осъждана 14 пъти за кражби и просия отново с ефективна присъда

Крими

10-05-2018, 12:07

Снимка:

pixabay

Автор:

Мария Христова

Всичко от Автора

40-годишната Албена била спипана да краде мобилен телефон

След внесен в съда обвинителен акт от Районна прокуратура – Велико Търново и постигнато в съдебно заседание споразумение, 40-годишна жена е осъдена на 11 месеца лишаване от свобода за опит за поредна кражба.

Албена Л. е призната за виновна за това, че на 16.04.2018 г., в жилище в гр. Полски Тръмбеш, направила опит да отнеме от владението на собственика без нейното съгласие с намерение противозаконно да присвои чужди движими вещи – мобилен телефон „Нокиа Аша 200“ и 267 лв. – всичко на обща стойност 376 лв., като опитът за кражба представлява опасен рецидив и същият останал недовършен по независещи от дееца причини /намеса на собственика/.

Албена Л. е осъждана за извършени кражби и просия с 14 влезли в сила присъди, като последното си наказание лишаване от свобода изтърпяла на 18.01.2018 г. Прибрала се в с. Александрово, но често посещавала различни населени места, за да извършва кражби. Обичайно влизала в незаключени имоти, а малолетният й син  чакал отвън, за да я сигнализира при приближаване на хора. Когато била изненадвана в имота, умело разказвала измислена история, че търси квартира или пък, че проси. Така на 16.04.2018 г. отишла в  гр.  П. Тръмбеш. Влязла в жилищна сграда и установила, че вратата на единия апартамент не била заключена. Вмъкнала се в коридора и затворила входната врата. Докато пребърквала чантите, окачени на закачалката, била заварена от домакинята, на която се опитала да  обясни, че  търси квартира.

Споразумението има последици на влязла в сила присъда.

 



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов