Най-добрият млад преводач у нас спечели търновската общинска наградата „24 май“

Мисия

10-05-2018, 17:07

Снимка:

община В. Търново

Автор:

Velikotarnovoutre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ученик се опълчи на Педагогически съвет заради номинация за отличие

Дванадесетокласничката от Езиковата гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” Яница Стойкова е тазгодишният носител на наградата „24 май”. Отличието се дава от Община Велико Търново на най-добрия зрелостник в област Велико Търново в навечерието на празника на славянската писменост и българската култура.

Яница е спечелила всички гласове в комисията най-вече заради приноса й в проекти и програми на национално и международно ниво. Яница е победител за България в конкурса на Европейската комисия „Млад преводач“, носител е на втора награда в онлайн конкурса „Слова с пера“ на фондация „Макензи“ с немски език. Има отличия в многоезичното състезание на Министерството на образованието и науката, първа е в цветната олимпиада по немски език, носител е на награда от състезание по журналистика, както и награда от национален младежки конкурс за есе.

Най-добрият млад преводач на България Яница Стойкова ще получи наградата в левовата равностойност на 1000 евро, на тържествена церемония на 24 май. Другият кандидат за отличието на Община Велико Търново беше Денислав Станчев, възпитаник на Природо-математическата гимназия „Васил Друмев“.



Снимка на Деня

Таен агент? Настимир Ананиев, скрит зад фикус, подслушва Бойко Борисов